Stefan
Stefan.
Capoeira is meer dan sport die ik twee keer per week beoefen. Capoeira is onderdeel geworden van mijn levenstyle. De bewegingen die ik bij capoeira leer, komen terug in mijn alledaagse leven. Ook zijn de mensen van mijn capoeira-groep goede vrienden van mij geworden. Ik ga altijd met veel plezier naar de trainingen toe. Capoeira is een goede workout, waarin ik al mijn agressie kwijt kan trainen. Het is erg gaaf om nieuwe trucjes of trappen te leren. Maar het aller gaafste is de capoeira-roda. Dan maak je met de hele groep een cirkel, wordt er muziek gemaakt en capoeira gespeeld in de cirkel. Tijdens het spel voel ik de adrenaline door mijn aderen stromen en krijg ik een kick van de combinatie van muziek en de capoeira in de cirkel. Ik ben na de training ook altijd voldaan en klaar om onder de douche te springen.
Floor
Floor.
Wat ik het mooiste vind van capoeira is dat het een veelzijdige sport is. Je kan dan wel niet winnen zoals bij voetbal maar toch, zijn er zoveel meer uitdagingen waardoor het totaal niet saai wordt. Je krijgt energie van iedereen om je heen. Aan het einde van de training heb je een roda (kort gezegd een grote kring met muziek en capoeira). Als je na de training helemaal kapot bent krijg je toch weer energie van iedereen om lekker te gaan spelen (capoeira spelen).
Julian
Julian.
Capoeira is energiek, acrobatisch, ritmische, en de diversiteit aan acrobatische bewegingen en draaitrappen is vooral als ouders goed om te zien hoe je kind deze behendigheid eigen maakt. De bewegingen die ondersteboven of dichtbij de grond worden uitgevoerd in combinatie met muziek. Onze zoon krijgt genoeg uitdagingen om zich te ontwikkelen en door te groeien. We kijken uit naar de Batizado (examen) zodat hij zijn opvolgende koord in ontvangst mag nemen, waar hij het hele jaar voor getraind heeft. Boven alles is Capoeira een spel, er is geen winnaar of verliezer!
Ellen
Ellen.
Capoeira, ik doe dit al vanaf mei 2009. Sinds die tijd ga ik met veel plezier naar de trainingen. 
Wat ik erg leuk vind aan de sport is dat het echt een teamsport is. Ik vind het erg leuk om in groepsverband te trainen. Ook al is het in groepsverband, je kan heel goed voor jezelf trainen en je eigen doelen stellen. De sport is erg veelzijdig; krachttrainingen, acrobatiek maar ook muziek en een stukje cultuur.
 Door Capoeira ben ik mijn lichaam goed gaan kennen en weet ik heel goed wat ik kan en niet kan met mijn lichaam. Ook ben ik veel leniger en krachtiger geworden door deze sport. Ik hoop nog jaren door te kunnen gaan met deze veelzijdige sport!