Professor Andorinha

David Melissant is de oprichter en hoofddocent van CS Capoeira. Hij begon met trainen op 16-jarige leeftijd in Den Helder. In 2002, na een aantal jaren intensief trainen, begon hij met lesgeven in Apeldoorn, terwijl hij in Nieuw Milligen voor de Luchtmacht werkte.

In 2011, na 12 jaar trainen en 9 jaar lesgeven ontving hij zijn Professor-koord uit handen van Mestre Miti. In de afgelopen jaren is de school van professor Andorinha uitgegroeid tot een succesvolle school, heeft hij (assistent)instructeurs opgeleid, meer dan 10 succesvolle Capoeira festivals georganiseerd en talloze workshops en demonstraties gegeven op basis- en middelbare scholen, bedrijfsuitjes, op festivals en in discotheken. Professor Andorinha wil een inspiratie zijn en zijn passie voor deze sport doorgeven aan de mensen om hem heen.

Professor Andorinha: “Door Capoeira leer je op een positieve en leuke manier wie je bent. Je leert voor jezelf op te komen als dat nodig is en je leert om te gaan met de wereld om je heen, met al zijn positieve en negatieve kanten.”

Instrutor Gato Forte

Rowan Scholtens is geboren op 17 november 1994 in Rheden. Op zeven jarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Apeldoorn, waar hij een maand later begon met Capoeira.

Als jongste leerling in de groep van Andorinha trainde hij elke les weer met de volwassenen mee. Vanaf zijn veertiende begon hij met het helpen bij de kinderlessen en gaf hij instructie in kleine groepjes. Sinds 2013 draait hij de kindertrainingen vrijwel zelfstandig en in 2015 mocht hij het Instrutor-koord ontvangen uit handen van Professor Andorinha, onder toeziend oog van Mestre Miti. Instrutor Gato Forte wil niets liever dan het plezier wat hij beleeft en de praktische dingen die hij geleerd heeft van Capoeira doorgeven aan de volgende generatie.