De liedjes in deze pagina bevatten de tekst, de vertaling en daar waar mogelijk ook een YouTube video om zo beter te kunnen oefenen Omdat veel liedjes vanuit andere bronnen zijn overgenomen waarin deze al vertaald zijn is ervoor gekozen om de vertaling in het Engels te houden.

De Portugese taal bevat veel woorden met dubbele of moeilijke betekenis. Daarnaast wordt ook veel gebruik gemaakt van zogenoemde ‘straattaal’ of bijv. benamingen voor bekende capoeiristas/gebeurtenissen. Een 1 op 1 vertaling is daarom niet altijd mogelijk. Hierdoor zijn er soms keuzes gemaakt bij het vertalen met de gedachte het zo simpel mogelijk te houden. Wees er dus van bewust bij het gebruiken van deze nummers.

Capoeira muziek werd vaak ter plekke gemaakt en niet altijd opgeschreven. Zo is in de loop van de jaren veel muziek ontstaan waarvan de originele bron onbekend is. Coupletten worden erbij bedacht en overgenomen waardoor meerdere versies van hetzelfde liedje ontstaan. Zo zijn er liedjes die soms meer of andere tekst hebben dan de YouTube links. Neem de vrijheid om zelf te kiezen welke tekst bij jou past en wat jij wil leren.

Deze muziekpagina's zijn een lopend project en zullen daarom ook regelmatig geüpdatet worden. Onder andere nieuwe liedjes zullen worden toegevoegd. Ook kan het zijn dat YouTube links stoppen met werken en vervangen moeten worden. Suggesties en/of toevoegingen zijn altijd welkom. We wensen je veel plezier met het leren van de liedjes we hopen ze je te horen zingen in de roda.

//cscapoeira.nl/wp-content/uploads/2022/05/berenbau.png
//cscapoeira.nl/wp-content/uploads/2023/07/logo_cscapoeira-white-150.png

Het spel van Capoeira is een swingende mix van dans, acrobatiek en zelfverdediging op opzwepende Braziliaanse muziek.

Meld je aan

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Nieuwsbrief